Hozzávalók
1 kg tőkehal filé
1/2 citrom leve
só
A szószhoz
5 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dl tej
1 evőkanál mustár
1 csapott kávéskanál só
őrölt fekete bors
1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
A halszeletek mindkét oldalát sózzuk és vajjal vékonyan kikent sütőtálba fektetjük őket.
A vajat felforrósítjuk és a lisztet kevergetve kicsit átpirítjuk rajta. Apránként adagolva felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a mustárt és felforraljuk. Sózzuk, őrölt borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük.
Az így elkészített szószt a halra öntjük úgy, hogy egyenletesen befedje.
Forró sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt megsütjük.
Köretként rizst kínálunk mellé.
5 megjegyzés:
A hétvégén elkészítettük, nagyon finom volt. köszönjük! :)
Nagyon szívesen...mi is szerettük:-)
Isteni gyors vacsi! Már egyszer elkészítettük, de ma ez lesz a böjti kaji!
Köszönet a receptért
Nagyon jó
Nagyon jó
Megjegyzés küldése