2015. február 22.
Almás krémes
Hozzávalók 25 x 30 cm-es tepsihez
1 kg háztartási keksz
Az almatöltelékhez
1 kg alma (tisztítva mérve)
4-5 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál búzadara
A krémhez
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
A meghámozott almákat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, amíg az az alma összes leve el nem fő. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a búzadarát és langyosra hűtjük.
A pudingport a tejjel előírás szerint felfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a pudinghoz adjuk, és habverő segítségével csomómentesre keverjük.
A tepsi aljába egy sor kekszet rakunk, rásimítjuk az almatölteléket. Újabb sor keksz következik, majd a vaníliakrém, végül keksszel fedjük be az egészet.
Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük, másnap szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése