Még messze jár a karácsony, de a gyümölcskenyeret az év minden szakában szeretjük:-)
Hozzávalók normál méretű gyümölcskenyér formához
20 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1,6 dl tej
25 dkg liszt
5 g sütőpor
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt áfonya
10 dkg kandírozott gyümölcskeverék
5 dkg csokoládédara vagy csokoládélencse
1 citrom reszelt héja
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
A sütőformát sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
Az egészet összedolgozzuk úgy, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ezután belekeverjük a gyümölcsöket, a csokit és a reszelt citromhéjat, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Az így kapott tésztát beleöntjük a formába és 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Ha megsült, kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.
Ha megszilárdult a csokoládé, narancsszeletekkel díszítjük.
2 megjegyzés:
Ez egy nagyon finom recept, egyszerű és nem is drága! Kifogom próbálni hamarosan! Köszönöm szépen!! Üdvözlettel: Évi
Istenien finom!!!
Megjegyzés küldése