Ma újra kezdetét veszi az idei őszi Segítsüti árverés.
Mostani kampányunk támogatottja a Völgyzugolyház Alapítvány, mely sérült gyermekek szüleinek összefogásából jött létre.
Küldetésük a sérült gyermekek és családjaik támogatása, életminőségének javítása, a társadalmi integrációjuk elősegítése.
Fő projektjük egy olyan integrált fejlesztő és közösségi tér létrehozása, ahol az ellátórendszerből kiszoruló súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek tanuláshoz való joga teljesülhet, ahol a mindennapi fejlesztésen túl egy építő gyermekközösség tagjai lehetnek csakúgy, mint ép társaik. A napi fejlesztésen és ellátáson túl az integrált közösségi programokkal is igyekeznek az élet minden területén jelenlévő elszigetelődést megakadályozni.
Licitálni 2017. szeptember 25.-től szeptember 28.-ig, azaz mától csütörtökig, a Segítsüti Sütiárverés menüpontja alatt lehet.
Jómagam már hatodik éve veszek részt ebben a nemes felajánlásban és örömmel tölt el, hogy hozzájárulhatok a beteg, illetve rászoruló gyerekek gyógyulásához, segítéséhez.
Idén egy szilvalekváros mákos krémessel készültem az alkalomra.
Kérlek, ha egyetértesz célunkkal és segítenéd annak megvalósulását, licitálj te is a sütikre, melyeket nagy szeretettel készítettünk!
Köszönjük!
Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez (24 darab)
A tésztához
50 dkg liszt
10 dkg őrölt mák
20 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg vaj
2 tojás
5 evőkanál olvasztott méz
5-6 evőkanál tej
A töltelékhez
7 dl tej
15 dkg búzadara
30 dkg vaj
25 dkg porcukor
vanília
szilvalekvár
A tetejére
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen négy azonos méretű lapot nyújtunk, és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőben sütjük. A sütési idő laponként 6-7 perc.
A krémhez a búzadarát a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük.
A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt búzadarához.
Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt szilvalekvárral töltjük, a harmadik lapra újra krém jön, végül a negyedik lappal befedjük.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét.
Egy napot pihentetjük, majd szeleteljük a krémest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése