Egy finom, gyors desszert hétvégére.
Hozzávalók
4 dl tejszín
2 dl tej
6 dkg cukor
10 dkg
étcsokoládé
1 púpozott
evőkanál kakaópor
1 teáskanál
vaníliakivonat
10 g
zselatin
A
meggyöntethez
25 dkg
magozott meggy
2-3 evőkanál
cukor
1 teáskanál
vaníliakivonat
80 ml száraz
vörösbor
80 ml víz
csipetnyi fahéj
csipetnyi
szegfűszeg
1 kávéskanál
étkezési keményítő
A tejszínt,
a tejet, a cukrot, a csokoládét, a kakaóport és a vaníliát addig melegítjük,
amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
A zselatint
kevés hideg vízbe áztatjuk, majd felforrósítjuk és a tejszínes részhez
keverjük.
Az így
kapott alapot tetszőleges formákba öntjük és 3-4 órán át hűtjük.
A
meggyöntethez a meggyet, a cukrot, a vaníliát és a fűszereket felforraljuk a
vörösborral és a vízzel. Forrástól számított 10-12 percig lassú tűzön főzzük a
gyümölcsöt. Kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, a meggyhez öntjük és
besűrítjük. Langyosra hűtjük.
A
megszilárdult desszertet tányérra borítjuk és az öntettel tálaljuk.
5 megjegyzés:
Ó, ez csodásan néz ki! Nagyon finom lehet és a meggyet is imádom!
Jaj nekem, de guszta!!! Az a lávafolyam rajta....
Megcsináltam és imádja az egész család. :)
Megcsináltam és az egész családnak ízlett. :)
Nagyon örülök, hogy ízlett:-)
Megjegyzés küldése