Hozzávalók
24 cm-es tortaformához
A
tortalaphoz
1 csomag
zabkeksz (225 g)
100 g
olvasztott vaj
A rizses
krémhez
20 dkg rizs
2 dl víz
7 dl tej
4 dl tejszín
15 dkg cukor
1 evőkanál
vaníliakivonat
½ citrom
reszelt héja
2 dkg
zselatin
50 ml víz
A tetejére
bogyós
gyümölcsök
málna-,
citromfű-, vagy mentalevél ízlés szerint
A rizst
felöntjük a vízzel és lassú tűzön addig főzzük, amíg a teljes vízmennyiséget
magába nem szívja. Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és
lefedve hagyjuk párolódni, amíg langyosra nem hűl.
A kekszet
elmorzsoljuk és összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
A
tortagyűrűt tortatálra helyezzük és az aljába nyomkodjuk a kekszes alapot.
A tejszínből
kemény habot verünk, beleforgatjuk a cukrot, a vaníliát, a citromhéjat és az
időközben kihűlt rizst.
A zselatint
a vízben felforrósítjuk, majd vékony sugárban a krémbe öntjük, miközben
folyamatosan keverjük.
Az egészet a
kekszalapra öntjük és alaposan behűtjük, legjobb egy éjszakán át hűtőben
tartani.
A tortagyűrűt
eltávolítjuk, és a torta közepére halmozzuk a gyümölcsöket, levelekkel
díszítjük.
2 megjegyzés:
Gyönyörű színek - pompás ízvilág!
Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése