A torta készítésekor a kelleténél több krémet sikerült gyártani, így született anno a Narancskrém.
Érdemes bármelyiket kipróbálni, könnyű, finom desszert.
Hozzávalók 18 cm-es átmérőjű tortához
A lapokhoz
5 tojásfehérje
1 kávéskanál citromlé
25 dkg porcukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 csipet só
A krémhez
25 dkg mascarpone sajt
5 dkg cukor
½ narancs leve és reszelt héja
2 dl tejszín
A tetejére
6-7 mandarin
porcukor
Felverjük a tojásfehérjét a citromlével. Hozzáadjuk a porcukrot, keményítőt, a sót, és addig folytatjuk a habverést, amíg szilárd, kemény habot nem kapunk.
Sütőpapírra három, 18 cm átmérőjű kört rajzolunk, tepsibe terítjük, és a habot három egyenlő részre osztva a körökbe simítjuk.
150 fokra melegített sütőben sütjük, szárítjuk, amíg meg nem szilárdul. Kihűtjük a lapokat.
A krémhez összekeverjük a mascarpone-t a cukorral, a narancs levével és héjával. A tejszínből kemény habot verünk, és habverővel beledolgozzuk a narancsos krémsajtot.
Megtöltjük a lapokat krémmel, egyharmad rész krémet a tetejére halmozunk. Kirakjuk mandaringerezdekkel, és megszórjuk porcukorral.
5 megjegyzés:
Ó, de csodálatos! Kár bele vágni...Na persze csak vicceltem. Megkóstolnám!
Egyszerűen gyönyörű!
Krisz, köszönöm:-)
Elkészítettem, és nagyon-nagyon finom! Köszönöm, kedves Citromhab!Marika
Marika, ugye milyen finom? örülök, hogy ízlett:-)
Megjegyzés küldése