2012. március 3.

Mandarinos habcsóktorta






A torta készítésekor a kelleténél több krémet sikerült gyártani, így született anno a Narancskrém.
Érdemes bármelyiket kipróbálni, könnyű, finom desszert.


Hozzávalók 18 cm-es átmérőjű tortához

A lapokhoz
5 tojásfehérje
1 kávéskanál citromlé
25 dkg porcukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 csipet só

A krémhez
25 dkg mascarpone sajt
5 dkg cukor
½ narancs leve és reszelt héja
2 dl tejszín

A tetejére
6-7 mandarin
porcukor

Felverjük a tojásfehérjét a citromlével. Hozzáadjuk a porcukrot, keményítőt,  a sót, és addig folytatjuk a habverést, amíg szilárd, kemény habot nem kapunk.
Sütőpapírra három, 18 cm átmérőjű kört rajzolunk, tepsibe terítjük, és a habot három egyenlő részre osztva a körökbe simítjuk.
150 fokra melegített sütőben sütjük, szárítjuk, amíg meg nem szilárdul.  Kihűtjük a lapokat.
A krémhez  összekeverjük a mascarpone-t a cukorral, a narancs levével és héjával. A tejszínből kemény habot verünk, és habverővel beledolgozzuk a narancsos krémsajtot.
Megtöltjük a lapokat krémmel, egyharmad rész krémet a tetejére halmozunk. Kirakjuk mandaringerezdekkel, és megszórjuk porcukorral.

5 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ó, de csodálatos! Kár bele vágni...Na persze csak vicceltem. Megkóstolnám!

Névtelen írta...

Egyszerűen gyönyörű!

Citromhab írta...

Krisz, köszönöm:-)

Névtelen írta...

Elkészítettem, és nagyon-nagyon finom! Köszönöm, kedves Citromhab!Marika

Citromhab írta...

Marika, ugye milyen finom? örülök, hogy ízlett:-)