Semmilyen konyhai jártasságot nem igényló, aránylag olcsó, ugyanakkor nagyon finom sütemény.
Hozzávalók:
A tésztához
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
késhegynyi sütőpor
2 tojássárgája
A hempergetéshez
2 tojásfehérje lazán felverve
15 dkg durvára őrölt dió
sárgabarack lekvár
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt 200 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, diónyi gombócokat formázunk belőle, majd megforgatjuk őket először a tojásfehérjében, utána pedig a dióban.
A tepsibe sorakoztatjuk a golyókat és fakanál végével mindegyikbe mélyedéseket nyomunk.
Megsütjük és a tepsiből kivéve még forrón lekvárt kanalazunk a közepükbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése