Hozzávalók 24 cm-es formához
A piskótalapokhoz:
2 tojás
8 dkg liszt
1 teáskanál kakaópor
7 dkg cukor
20 ml olaj
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
50 dkg natúr joghurt
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
15 g zselatin
0,5 liter tejszín
1 citrom reszelt héja
A díszítéshez:
Raffaello golyók 12-14 db
gránátalma
kókuszreszelék
A piskóta hozzávalóiból két vékony lapot sütünk az alábbiak szerint.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész (pár másodperc).
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaót, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe.
200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész (pár másodperc).
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaót, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe.
200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a joghurtot, a cukrokat és a zselatint lábosba mérjük és kevergetve addig melegítjük (nem forraljuk fel!), amíg a cukor és a zselatin is el nem olvad. Kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáöntjük a joghurtos részt, belereszeljük a citromhéjat és habverővel összedolgozzuk.
Az egyik piskótalapot tortatálra helyezzük, körbevesszük a tortagyűrűvel és belesimítjuk a krém felét. Rátesszük a második lapot, majd a krém másik felét.
6-8 órát hűtjük, majd eltávolítjuk a tortagyűrűt és díszítjük a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése