2019. november 21.
Karfiol gratin
Hozzávalók 4 személyre
1 közepes méretű karfiol
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
5 dkg finomliszt
2-2-5 dl tej
só
őrölt fekete bors
szerecsendió
5 dkg reszelt sajt
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A vajat megolvasztjuk és aranyszínűre pirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát. Ráreszeljük a fokhagymát is, pár másodpercig pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és az egészet elkeverjük.
Kis adagokban annyi tejet adagolunk hozzá, hogy a végeredmény egy közepesen sűrű mártás legyen.
Levesszük a tűzről, sózzuk, őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A karfiolrózsákat hőálló edénybe tesszük, leöntjük a besamellel, tetejére szórjuk a sajtot és forró sütőben 15-20 percig sütjük.
Önállóan is nagyon finom, de adhatjuk sültek mellé köretként is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Pont ilyen receptre van ma szükségem!
Köszönöm!
Megjegyzés küldése