2019. november 23.

Louise torta




Habos, málnás, kókuszos finomság a hasonló nevű sütemény receptje alapján.


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

A tésztához
20 dkg liszt
5 g sütőpor
10 dkg vaj vagy margarin
4 dkg cukor
4 tojássárgája
csipet só
2-3 evőkanál tejföl

A töltelékhez
15 dkg friss vagy fagyasztott málna (vagy eperlekvár)
1 evőkanál cukor

A habhoz
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál kókuszreszelék


A forma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 200 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit tálba mérjük és annyi tejföllel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk és a forma aljába simítjuk.
A málnát villával összenyomkodjuk, elkeverjük a cukorral és a tészta tetejére kenjük.
10-12 percet sütjük.
Ezalatt a tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt és még egy-két percig tovább verjük.
A sütőből kivett málnás tortalapra halmozzuk a habot, nagyjából elsimítjuk és rászórjuk a kókuszreszeléket.
Visszatoljuk a sütőbe a tortát és addig sütjük, amíg szép, aranyszínt nem kap a hab teteje.


Nincsenek megjegyzések: