2019. január 27.
Gesztenyetorta sütés nélkül
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A gesztenyés alaphoz
25 dkg darált keksz
50 dkg gesztenyemassza
5 dkg vaj
3 evőkanál rum
1-1,5 dl tej
A vaníliakrémhez
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 dl tejszín
A tetejére
2 dl tejszín
5 dkg cukor
kakaópor
A darált kekszet, a gesztenyemasszát, a vajat és a rumot annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy közepesen kemény, formázható masszát kapjunk
Tortatálra helyezzük a tortagyűrűt és az aljába nyomkodjuk a gesztenyés alapot.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel és a cukorral. Forrón belekeverjük a vajat, majd kihűtjük. A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a vaníliás pudingot és a habverő segítségével teljesen egyneműre dolgozzuk.
A gesztenyés alapra simítjuk a vaníliakrémet, majd jól behűtjük.
Tálalás előtt a díszítésre szánt tejszínből a cukorral kemény habot verünk, habzsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a torta tetejére.
Kakaóporral leheletfinoman megszórjuk és szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése