Az abbahagyhatatlanul finom mézes linzer receptjét alakítottam át kicsit és egy azonnal puha, omlós Ischler-t kaptam.
Hozzávalók
50 dkg liszt
10 dkg őrölt dió
25 dkg hideg vaj vagy 30 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tojás
10 g szódabikarbóna
2 evőkanál méz
fél kávéskanál só
sárgabarack lekvár
20 dkg étcsokoládé
1-2 evőkanál olaj
A hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
200 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket. Gyakrabban ellenőrizzük a sütés során, mert a méz miatt gyorsabban megbarnulnak!
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk, pár órán át pihentetjük, hogy kicsit magába szívja a tészta a lekvárt, különben csokival való bevonás közben szétcsúsznak.
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét és belemártogatjuk a süteményt. Rácsra rakosgatjuk őket és megvárjuk, amíg a csokoládé megszilárdul.
2 megjegyzés:
Nagyon szeretem ezt az oldalt. Olyan letisztult. Profi, mégis közvetlen. Istentől megáldott újévedt kívánok neked és családodnak.
Ani, nagyon kedves vagy, köszönöm szépen :-)
Boldog új évet kívánok én is neked szeretettel!:-)
Megjegyzés küldése