2017. február 26.

Mézes linzer





Akad már néhány linzer recept a blogon ittitt és itt, most pedig egy még újabb változattal bővül a paletta.
Ennek averziónak a szódabikarbónától könnyebb a tésztája, a méztől pedig teltebb az íze, sütés és töltés után azonnal fogyasztható, nincs szükség zárt dobozban való tárolásra.


Hozzávalók

30 dkg liszt
15 dkg hideg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
5 g szódabikarbóna
1 evőkanál méz
fél kávéskanál só

sárgabarack lekvár

A hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
Tetszőleges formájú kiszúróval négyzeteket vagy korongokat szaggatunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
200 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket. Gyakrabban ellenőrizzük a sütés során, mert a méz miatt gyorsabban megbarnulnak!
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk.

6 megjegyzés:

Heni írta...

Üdvözöllek! Szeretném megkérdezni hogy ezt a tésztát is lehet fagyasztani összegyúrás után mint a sima linzer tésztát?

Citromhab írta...

Igen, ugyanúgy lehet fagyasztani.

Nikol írta...

Szia! Isteni lett elkészítettem !🙃 annyi lenne a kérdésem,h mennyi ideig tárolható? Töltve ill nélküle? Köszönöm szépen 🤗

Citromhab írta...

Szia Nikol,
Egy hétig biztosan tárolható, azután meg úgysem lesz már belőle:-)

Nikol írta...

Köszönöm a választ!
3 napig sikerült tárolni,azután fahéjas szilva lekvárral töltöttem és valami isteni azzal is!!! Már el is felejtettem azóta!😉😆
Fantasztikus egy linzer,köszönöm hogy vagy!🤗😊

Citromhab írta...

Kedves Nikol, nagyon kedves vagy, köszönöm:-)