2017. február 26.

Mézes linzer





Akad már néhány linzer recept a blogon ittitt és itt, most pedig egy még újabb változattal bővül a paletta.
Ennek averziónak a szódabikarbónától könnyebb a tésztája, a méztől pedig teltebb az íze, sütés és töltés után azonnal fogyasztható, nincs szükség zárt dobozban való tárolásra.


Hozzávalók

30 dkg liszt
15 dkg hideg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
5 g szódabikarbóna
1 evőkanál méz
fél kávéskanál só

sárgabarack lekvár

A hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
Tetszőleges formájú kiszúróval négyzeteket vagy korongokat szaggatunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
200 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket. Gyakrabban ellenőrizzük a sütés során, mert a méz miatt gyorsabban megbarnulnak!
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk.

Nincsenek megjegyzések: