2018. november 9.

Hummusz




Egészséges és finom szendvicskrém kb. 15 perc alatt.


Hozzávalók

20 dkg csicseriborsó
10 dkg szezámmag
1 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl olívaolaj
fél kávéskanál római kömény

késhegynyi őrölt fehér bors
kb. fél dl főzővíz vagy konzerv esetén lé


Ha száraz csicseriborsót használunk, előző nap áztassuk be, majd főzzük teljesen puhára. Konzerv esetében ez a művelet, természetesen kimarad.
Ha igazán krémes hummuszt szeretnénk, szánjuk rá az időt és nyomkodjuk ki a héjából a már puha csicseriborsót.
Ez elsőre ijesztőnek tűnik, de 20 dkg esetében mindössze 5 percet vesz igénybe és a végeredmény kárpótol majd az időveszteségért.
Tegyük aprítógépbe először a szezámmagot és nagyjából fél dl olajat, majd aprítsuk krémesre (tahini paszta). Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a köményt, a borsot, ízlés szerinti sót és még fél dl olajat.
A vizet és a plusz olajat  a továbbiakban annak függvényében adagoljuk, hogy milyen sűrű krémet szeretnénk.
Az egészet addig aprítsuk, amíg teljesen krémes állagot nem kapunk.



Nincsenek megjegyzések: