2017. július 30.
Mogyorókrémes brownie
Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
35 dkg csokoládé
20 dkg vaj
10 dkg cukor
5 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
fél kávéskanál só
7 dkg őrölt mandula
15 dkg liszt
30 dkg mogyorókrém
3 dkg mandulaforgács
A tepsit vajjal vékonyan kikenjük, a sütőt 200 fokra melegítjük.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd a többi hozzávalót a felsorolás sorrendjében belekeverjük.
A masszát a tepsibe simítjuk.
A mogyorókrémet felmelegítjük és egyenlően a tészta tetejére kanalazzuk. Kanál segítségével márványosra keverjük, végül megszórjuk a mandulával.
A sütőbe toljuk és 35-40 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kiszárad és akkor kevésbé finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Szia Citromhab!
Naggyon gusztin nez ki! Nutellat hasznalhatok mint mogyorokrem, vagy cukrozatlan igazi mogyorokremet hasznalsz?
Udvozlettel: ILDIKO
Ildikó, köszönöm:-) Nutellát használtam a sütihez.
Megjegyzés küldése