2016. december 15.
Trüffel golyók
A mostanában készült citromos trüffel gyártásakor olyan kedvet kaptam ezekhez a végtelen egyszerű, különösebben nem eszközigényes, ám annál finomabb bonbonokhoz, hogy eldöntöttem, idén ez lesz a gasztroajándék a számunkra kedveseknek.
El is kezdődött a nagyüzemi gyártás, egyenlőre négyféle ízben, aztán majd meglátjuk...szerintem még újabb variációk is lesznek.
Hozzávalók fajtánként 20 darabhoz
Citromos trüffel
20 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
30 ml tejszín
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
pár csepp citromsárga ételfesték (elmaradhat)
Narancsos trüffel
20 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
30 ml tejszín
1 narancs reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
pár csepp narancssárga ételfesték (elmaradhat)
Tejcsokoládés-rumos trüffel
20 dkg tejcsokoládé
5 dkg vaj
30 ml tejszín
1 teáskanál rum
1 teáskanál vaníliakivonat
Narancsos csokoládétrüffel
20 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
50 ml tejszín
fél narancs reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
A hozzávalókat fajtánként vízgőz felett megolvasztjuk, majd jól behűtjük.
A megszilárdult krémből kézzel diónyi golyókat formázunk és a citromos és narancsos trüffelt porcukorba, a tejcsokoládés trüffelt kakaóporba, a narancsos étcsokoládés trüffelt pedig csokidarába és/vagy darált dióba forgatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Gyönyörűek. :) Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy meddig állnak el, és milyen környezeti tényezők szükségeltetnek ehhez? Vagy amolyan összerakom és másnap már illenék elfogyasztani típusúak? :)
Csokis-narancsosra szavazok!
salymf, hűvös helyen, zárható dobozban tárolva napokig eláll
Sziasztok!megcsináltam de nekem nem lett formázható :( mit rontottam el?
Sajnos, kívülállóként nagyon nehéz lenne megmondani, hogy mi okozta a hibát.
Megjegyzés küldése