A meggyes mákos kevert sütemény muffin változata.
Hozzávalók 12 darabhoz
2 tojás
15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
fél dl olaj
1,5 dl tej
20 dkg liszt
10 dkg őrölt mák
10 g sütőpor
20 dkg magozott meggy
1,5 dl tejszín
1 teáskanál cukor
12 meggyszem
A sütőt 180 fokra melegítjük, a muffinforma mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt helyezünk.
Az egész tojásokat a cukorral jól kikeverjük. Hozzáöntjük az olajat, a tejet, belereszeljük a citromhéjat, majd az előzőleg összevegyített mákot, lisztet és sütőport is hozzáadjuk.
Az egészet csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a meggyet és egyenlően elosztva a muffinformába kanalazzuk a masszát.
Sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tejszínből a cukorral kemény habot verünk, habzsákba töltjük és a langyosra hűlt muffinok tetejére nyomjuk.
Meggyszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése