A készen kapható helyett magunk is készíthetünk különféle fűszerkeverékeket. Az így kapott ízesítők sokkal illatosabbak és nem tartalmaznak felesleges és káros adalékanyagokat.
Érdemes egyszerre kisebb adagokat készíteni, ezek hamarabb elfogynak, így kevésbé veszítik el az illatukat.
Jól záródó, kis méretű csavaros üvegben praktikusan és légmentesen tárolhatóak.
A receptben lévő szárított fűszerek közül a már eleve finomra őrölt, porszerű állagúak mehetnek egyből a keverőtálkába (pl.: pirospaprika, őrölt bors), a morzsoltakat (pl.: majoránna, oregánó, kakukkfű) először kávédarálóba mérjük és megőröljük, így tesszük a többihez.
Provence-i fűszerkeverék (a fotó bal oldalán)
2 kávéskanál oregano
2 kávéskanál kakukkfű
2 kávéskanál petrezselyem
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál borsikafű
1 kávéskanál rozmaring
1/2 kávéskanál tárkony
1/4 kávéskanál levendulavirág
Chilis bab fűszerkeverék (a fotón középen)
3 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál só
2 kávéskanál oregano
2 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál római kömény
1 kávéskanál koriander
1 kávéskanál kakukkfű
1/2 kávéskanál gyömbér
1/2 kávéskanál babérlevél
1/2 kávéskanál curry
1/4 kávéskanál fahéj
1 szárított csilipaprika
Gyros fűszerkeverék (a fotó jobb oldalán)
2 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 kávéskanál oregano
1 kávéskanál fekete bors
1 kávéskanál kömény
1 kávéskanál koriander
1 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál kakukkfű
1/2 kávéskanál babérlevél
1/2 kávéskanál rozmaring
1/2 kávéskanál szárított fokhagyma
2 megjegyzés:
Elkészítettem.Köszönöm a receptet. Nagyon finomak lettek.
https://korsocska.blogspot.hu/2017/11/fuszerkeverekek-katalin-jatekara.html
Ani, elolvastam az erről szóló bejegyzésedet és nagyon örülök, hogy az én receptemet választottad és annak is, hogy tetszett neked és a családodnak:-))
Megjegyzés küldése