Kívül ropogós, belül krémesen lágy, nagyon csokoládés keksz lisztmentes változatban.
Hozzávalók
15 dkg finomra őrölt dió (vagy mandula)
15 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
fél kávéskanál só
20 dkg étcsokoládé
50 ml olaj
1 evőkanál vaníliakivonat
160 g tojásfehérje (4 közepes méretű tojás)
A sütőt 200 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük.
A száraz hozzávalókat tálba mérjük és elkeverjük.
A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk, hozzáöntjük az olajjal vízgőz felett megolvasztott csokoládét és a vaníliát. Habverővel összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, jól kikeverjük az egészet.
Habzsákba töltjük a masszát és egymástól 4-5 cm távolságra diónyi halmokat nyomunk a sütőpapírra.
Sütőbe toljuk és bő 10 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése