2016. november 18.

Bögrés almás sütemény





Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez

1 bögre = 2,5 dl

4 tojás
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 kávéskanál só
1/2 bögre olaj
1/2 bögre tej
2 bögre finomliszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 teáskanál fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg

60 dkg alma (tisztítva mérve)

A sütőt 200 fokra melegítjük, a tepsit kivajazzuk, lisztezzük.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Hosszában nyolc részre vágjuk őket és keresztben vékonyra szeleteljük.
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal kikeverjük. Hozzáöntjük az olajat, a tejet, végül pedig az előzőleg elvegyített lisztet, sütőport, fűszereket és az egészet csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk az almát, a tepsibe simítjuk a masszát és 20-25 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: