2015. december 14.

Gyümölcskenyér








A számtalan gyümölcskenyér recept közül, amiket már kipróbáltam, ez ízlik nekünk a legjobban és talán ezt a legegyszerűbb elkészíteni is.


Hozzávalók

20 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1,6 dl tej
25 dkg liszt
5 g sütőpor


5 dkg mazsola
5 dkg aszalt áfonya
10 dkg kandírozott gyümölcskeverék
5 dkg csokoládédara vagy csokoládélencse
1 citrom reszelt héja

A sütőformát sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
Az egészet összedolgozzuk úgy, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ezután belekeverjük a gyümölcsöket, a csokit és a reszelt citromhéjat, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Az így kapott tésztát beleöntjük a formába és 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Ha megsült, kivesszük a formából, rácsra téve kihűtjük, majd megszórjuk porcukorral.

3 megjegyzés:

Emme írta...

Marcipanos valtozatra nincs recepted? Mar megvettem a marcipant, de receptem nincs...

Citromhab írta...

Itt a marcipános változat:
http://citromhab.blogspot.hu/2012/12/marcipanos-gyumolcskenyer-stollen.html

Monaperla írta...

Csodálatosak a receptjeid! Finomak nagyon az elkészített sütik és valóban jól működik az összeállított leírás. Köszönöm!