2014. április 4.
Marcipános brownie
Egy igazán remek sütemény csokoládéval és marcipánnal.
Hozzávalók 20 x 20 cm-es tepsihez
A tésztához
16 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
12 dkg cukor
2 tojás
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál mandulaaroma
10 dkg liszt
1/2 kávéskanál só
5 dkg szeletelt mandula
A tetejére
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál víz
20 dkg marcipán
7 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A tepsi aljába sütőpapírt terítünk, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tésztához a csokoládét a vajjal felolvasztjuk. Hozzákeverjük (ebben a sorrendben) a cukrot, a tojást, az aromákat, a kakaót, majd a sót és a lisztet is. Végül beleforgatjuk a kisebb darabokra tört mandulaszeleteket.
A masszát a tepsibe simítjuk, és 15-20 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl, mert kiszáradhat a tészta!
Langyosra hűtjük.
A cukrot a vízzel addig melegítjük (nem baj, ha felforr), amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ecset segítségével a sütemény tetejére kenjük. Erre azért van szükség, hogy a marcipán szeleteléskor ne váljon le.
A marcipánt kinyújtjuk, befedjük vele a tésztát és finoman rányomkodjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a marcipánréteget bevonjuk vele.
Ha a csokoládé megszilárdult, felszeleteljük.
16 kocka lesz belőle.
Recept forrása: Love & olive oil
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Uhh! Ez aztán ütős lehet... nagyon szeretném! :)
Csodás kockák! Nagyon guszta!
Uhh, nagyon nagy kedvenc lesz ebből! :))
Megjegyzés küldése