Hozzávalók 4 személyre
5 tojás
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
8 dkg tejföl
10 dkg túró
10 dkg liszt
5 dkg mazsola
2 evőkanál rum
A mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval fehéredésig verjük. Belekeverjük a tejfölt, a citromhéjat, a túrót, majd a lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A massza felét a formába kanalazzuk, és megszórjuk az előzőleg lecsurgatott mazsola felével. Erre halmozzuk a maradék masszát, és a mazsola másik felét is rászórjuk.
Sütőbe toljuk és 35-40 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk, kínálhatunk mellé tetszőleges ízű lekvárt is.
10 megjegyzés:
Szia!
Nagyon jól nézki, csak azt szeretném kérdezni, hogy ez hány adag?
Köszönöm.
Szvetkóné Angéla
Angéla, megadtam, hogy 4 személynek elég ez az adag.
kb mekkora formába rakjam?
22x22 cm-es sütőformában készült.
Szeretném kérdezni, hogy mikor kész? Ha belül is szilárd? Tűpróba?
Igen, akkor van készen, ha belül is szilárd.
nem letezik ... 10 dkg turu egy szemelyre ....
De igen, létezik :-)
hat megcsinaltam ... de nekem ez tul lisztes, ugyhogy atvarialtam az aranyokat, ami azt jelenti hogy kevesebb lisztet tettem bele, megbolonditottam pici savanyutejfollel ... legkozelebb ugy fogok csinalni hogy 0 liszt es ahelyett Maizenat teszek bele ... koszi az otletet :) en imadom a turot!
Nagyon guszta, hétvégén kipróbálom. Köszi a receptet. Erika
Megjegyzés küldése