2014. február 26.

Pacalpörkölt




Kissé megosztó étel következik, ami engem illet, én nagyon szeretem.


Hozzávalók 4 személyre

1 kg előfőzött pacal
2 evőkanál zsír
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 evőkanál őrölt pirospaprika
őrölt bors
őrölt kömény
majoránna

A pacalt átmossuk, és ha szükséges vékony csíkokra daraboljuk.  A vöröshagymát  apró, a paprikát és a paradicsomot kisebb kockára vágjuk.
A hagymát a lereszelt fokhagymával a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot , és az egészet pár percig tovább pároljuk.  Rászórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a pacalt is. Sózzuk, fűszerezzük és lassú tűzön 30-35 percen át sütjük. 

Főtt krumplival vagy kenyérrel tálaljuk.

A recept a Kifőztük magazin februári számában is megjelent.

Nincsenek megjegyzések: