Kissé megosztó étel következik, ami engem illet, én nagyon szeretem.
Hozzávalók 4
személyre
1 kg
előfőzött pacal
2 evőkanál
zsír
1 nagy
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1
zöldpaprika
1 paradicsom
1 evőkanál
őrölt pirospaprika
só
őrölt bors
őrölt kömény
majoránna
A pacalt
átmossuk, és ha szükséges vékony csíkokra daraboljuk. A vöröshagymát apró, a paprikát és a paradicsomot kisebb
kockára vágjuk.
A hagymát a
lereszelt fokhagymával a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a
paradicsomot , és az egészet pár percig tovább pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a
pacalt is. Sózzuk, fűszerezzük és lassú tűzön 30-35 percen át sütjük.
Főtt
krumplival vagy kenyérrel tálaljuk.
A recept a Kifőztük magazin februári számában is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése