Hozzávalók két 25 x 30 cm-es pizzához
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
2-3 evőkanál olívaolaj
kb. 3 dl langyos víz
A feltéthez
6-8 evőkanál paradicsompüré
só
pizzafűszer
15 dkg sonkafelvágott
2 nagyobb csiperkegomba
20 dkg reszelt sajt
4 tojás
Fél dl langyos vízben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta
száraz hozzávalóit tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék
langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve langyos helyen legalább
duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen két kerek lapot nyújtunk a tésztából, és
sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.
A paradicsomszószt sóval és pizzafűszerrel ízesítjük, és a tészta
tetejére kenjük. Megszórjuk az apróra tépkedett sonkával, majd a lereszelt
sajttal. Egyenletesen elrendezzük rajta a vékonyan felszelt gombát és az
olívabogyót, majd ráütjük a négy tojást.
200 fokra melegített sütőbe toljuk és megsütjük.
1 megjegyzés:
Ilyet én is készítettem régebb és nagyon szerettük.
Megjegyzés küldése