2014. január 12.

Piskótatekercs






Ha gyorsan szeretnénk valami egyszerű, de finom süteményt, a piskótatekercs lehet a legkézenfekvőbb megoldás.

Hozzávalók 32 x 34 cm-es (gázos) tepsihez

4 tojás
18 dkg cukor
70 ml víz
25 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor

sárgabaracklekvár

A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük.
Az egész tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan felverjük. Elektromos habverő maximum (turbó) fokozatán ez 4-5 perc. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert egyrészt kiszárad a piskóta, másrészt könnyebben el is törik a feltekerésnél.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
Ha langyosra hűlt, megkenjük lekvárral és újra felcsavarjuk.
Meghintjük porcukorral, és vékony pengéjű, éles késsel szeleteljük.

6 megjegyzés:

Éva írta...

A képet látván legszívesebben most kimennék a konyhába és sütnék ilyen finomságot! Nagyon guszta!

Blogkonyha írta...

Tökéletes, ahogy ezt már megszoktam Tőled... :o)

Citromhab írta...

Köszönöm szépen!:-)

Mitzi von Küche írta...

Nekem gyakran nem jön le szépen a piskóta a konyharuháról, pedig próbáltam szárazzal és nedvesítettel is.

Citromhab írta...

Nekem se, ezért használok inkább két sütőpapírt:-)

Unknown írta...

Gratulálok. Mindig sikerül a sütemény a recepted alapján. A felvert tojás fehérjét bele kell tenni?