2014. január 12.
Piskótatekercs
Ha gyorsan szeretnénk valami egyszerű, de finom süteményt, a piskótatekercs lehet a legkézenfekvőbb megoldás.
Hozzávalók 32 x 34 cm-es (gázos) tepsihez
4 tojás
18 dkg cukor
70 ml víz
25 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
sárgabaracklekvár
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük.
Az egész tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan felverjük. Elektromos habverő maximum (turbó) fokozatán ez 4-5 perc. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert egyrészt kiszárad a piskóta, másrészt könnyebben el is törik a feltekerésnél.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
Ha langyosra hűlt, megkenjük lekvárral és újra felcsavarjuk.
Meghintjük porcukorral, és vékony pengéjű, éles késsel szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
A képet látván legszívesebben most kimennék a konyhába és sütnék ilyen finomságot! Nagyon guszta!
Tökéletes, ahogy ezt már megszoktam Tőled... :o)
Köszönöm szépen!:-)
Nekem gyakran nem jön le szépen a piskóta a konyharuháról, pedig próbáltam szárazzal és nedvesítettel is.
Nekem se, ezért használok inkább két sütőpapírt:-)
Gratulálok. Mindig sikerül a sütemény a recepted alapján. A felvert tojás fehérjét bele kell tenni?
Megjegyzés küldése