2013. december 16.
Gesztenyés tekercs
Sütés nélküli, félóra alatt elkészíthető édesség.
Hozzávalók
A kakaós lapokhoz
20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej
A töltelékhez
25 dkg gesztenyepüré
5 dkg porcukor
5 dkg darált háztartási keksz
5 dkg vaj
1 evőkanál rum
A tetejére
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Nagyon ötletes és mutatós süti!:)
Ezt én is el szoktam készíteni. Gesztenye(püré) rajongóknak kötelező!
Looks amazing!
Great recipe!
Jól mutat!
Nálunk nincs karácsony enélkül a süti nélkül!:-)
Megjegyzés küldése