2013. november 7.
Túrós pite
Az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legfinomabb túrós sütemény.
Hozzávalók 26 cm-es piteformához
A tésztához
20 dkg liszt
12 dkg vaj
5 dkg cukor
2 tojássárgája
1/2 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál tejföl
A töltelékhez
50 dkg túró
15 dkg cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
1 tojás + 2 tojásfehérje
1 evőkanál búzadara
mazsola
A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából.
A töltelékhez a tojást és a tojásfehérjét együtt habverővel habosra felverjük. A többi hozzávalót elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot és a formába öntjük az egészet.
Megszórjuk mazsolával, sütőbe toljuk, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha körben a széle halványan megpirul.
Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Nagyon egyszerűnek hangzik, és nagyon guszta! :)
Dina, tényleg nagyon egyszerű, és pillanatok alatt elfogyott, jó, mondjuk öten vagyunk hozzá, de akkor is:-))
Szia!
Kipróbáltam, annyi változtatással, hogy nem mazsola került bele, hanem szilvaszeleteket tettem a túróra. Nagyon könnyű volt elkészíteni, és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!
Dunay Éva Jól értem? 1/2 kávéskanál? Ez mokkáskanalat jelent? És 1 teáskanál tejföl elég?
A kávéskanál picit nagyobb, mint a mokkáskanál, de itt a sütőpor mennyiségénél mindegy, hogy 2 vagy 3 g kerül a tésztába.
Igen, elég az egy teáskanál tejföl, mert csak azért kell bele, hogy a tésztát kicsit lazítsa.
Milyen hőfokon és programon kell sütni? Köszi
Zita, a leírás elején szerepel, hogy 180 fokon kell sütni. Az én sütőm nem programozható, így erre a kérdésre nem tudok válaszolni.
Megjegyzés küldése