Hozzávalók
4-5 nagyobb
alma
2 evőkanál
cukor
½ kávéskanál
fahéj
A bundához
25 dkg liszt
2 tojás
1 evőkanál
cukor
½ kávéskanál
só
½ kávéskanál
fahéj
1,5 dl tej
A sütéshez
olaj
A szóráshoz
fahéjas
porcukor
Az almák
magházát eltávolítjuk, meghámozzuk és keresztben fél cm-es szeletekre vágjuk.
Az
almaszeletekre szórjuk a cukrot és a fahéjat, átforgatjuk, majd 15-20 percig
állni hagyjuk.
A
bundázáshoz a hozzávalókat elkeverjük.
Felforrósítjuk
az olajat. Az almaszeleteket a sűrű
palacsintatésztába mártjuk, mindkét oldalukat bő egy percig sütjük, majd
papírtörlőre szedjük.
Fahéjas
porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése