2013. november 9.

Bundás alma




Hozzávalók

4-5 nagyobb alma
2 evőkanál cukor
½ kávéskanál fahéj

A bundához
25 dkg liszt
2 tojás
1 evőkanál cukor
½ kávéskanál só
½ kávéskanál fahéj
1,5 dl tej

A sütéshez
olaj

A szóráshoz
fahéjas porcukor

Az almák magházát eltávolítjuk, meghámozzuk és keresztben fél cm-es szeletekre vágjuk.
Az almaszeletekre szórjuk a cukrot és a fahéjat, átforgatjuk, majd 15-20 percig állni hagyjuk.
A bundázáshoz a hozzávalókat elkeverjük.
Felforrósítjuk az olajat.  Az almaszeleteket a sűrű palacsintatésztába mártjuk, mindkét oldalukat bő egy percig sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: