Ezek a "szellemes" kis habcsókfigurák nem csak a Halloween partikon, hanem az év bármelyik szakában a gyerekek kedvencévé válnak és pillanatok alatt eltűnnek a tányérról.
Hozzávalók
1 tojásfehérje
kristálycukor
csokoládé
Lemérjük a tojásfehérjét, és kétszeres mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá.
Gőz felett kevergetve addig melegítjük az egészet, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Vigyázzunk, hogy ne forrósítsuk fel nagyon, mert a tojás kicsapódhat!
Habverővel kemény habot verünk belőle. Nyomózsákba töltjük, és nagyobb méretű sima csővel spirált formázva egy sütőpapírral bélelt sütőlapra nyomjuk a habot.
80 fokos sütőben 1-1,5 órán át szárítjuk a habcsókot.
Ha kihűltek, kevés csokoládét olvasztunk és fogvájó segítségével szemeket és szájat rajzolunk a szellemeknek.
Ha kihűltek, kevés csokoládét olvasztunk és fogvájó segítségével szemeket és szájat rajzolunk a szellemeknek.
2 megjegyzés:
Haláli!
Nagyon jó pofák!
Sokat nézegettem mert nagyon tetszik.Végül úgy döntöttem hogy kipróbálom unokám hátha fog örülni neki!
Megjegyzés küldése