2013. szeptember 23.
Vegyes vágott savanyúság
Hozzávalók
4 kg frissen gyalult káposzta
1 kg paprika
50 dkg kígyóuborka
2 vöröshagyma (elmaradhat, ha valaki nem szereti)
10 dkg só
40 dkg cukor vagy édesítőszer
2 dl 20%-os ecet
1/2 csomag Na-benzoát
1 kávéskanál borkén
A káposztát és a felszeletelt paprikát, uborkát és hagymát nagyobb edénybe tesszük. Rászórjuk a sót, a cukrot, a tartósítószereket, és ráöntjük az ecetet.
Alaposan átforgatjuk az egészet, majd kb. egy órán át állni hagyjuk, amíg levet nem ereszt.
Befőttesüvegekbe töltjük a savanyúságot, felöntjük a saját levével és lezárjuk.
Hűvös helyiségben tárolva hónapokig eláll.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
A kolléganőm csinált pont ilyet. Hozott kóstolót, nagyon finom volt. A borkéntől szép fehér marad és ropogós. Guszta!
Igen, nagyon szép fehér és ropogós marad. Amiért még külön kedvelem, hogy nem kell bele semmilyen fűszer, anélkül is nagyon finom.
Na-benzoát nélkül tuti megromlik? Borkősavval nem helyettesíthető?
Na-benzoát nélkül tuti megromlik? Borkősavval nem helyettesíthető?
Én is hasonlóan készítem és szerintem is ez a legfinomabb! :)Nagyon guszta!
Rita, borkősavval semmiképp nem helyettesíthető, mert az nem tartósítószer. Szerintem, ha kihagyod a Na-benzoátot és hűtőben tárolod, akkor is eláll 2-3 hétig.
Rebarbara, ugye? :-) Szerintem is ez a legfinomabb savanyúság.
Megjegyzés küldése