A közkedvelt omlós keksz házilag készült változata.
Hozzávalók
30 dkg finomliszt
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj (nem margarin!)
10 dkg porcukor
1 nagyobb tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
késhegynyi só
A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük.
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett sütőlemezre karikákat formázunk belőle.
200 fokos sütőben 8-10 percig sütjük, amíg színesedni nem kezd a keksz.
Recept forrása: itt
13 megjegyzés:
Nagyon megy neked ez a habzsákos módszer! Ránéztére meg nem mondtam volna, hogy házilag készült.
Szépek és kívánatosak!
Marisz, nem igényel különösebb ügyességet, úgy készül, mint a habkarika:-)
Ha ezt az én Jancsim meglátja... Állandóan ilyet kell vennem neki az Aldiban... Vittem azonnal! :o)
Ó, de jó! Ki próbálom a gyerekeimen!:) Köszönöm!
Szia!
Szülinapra szeretném többek között ezt és a citromos kekszet elkészíteni.
Lehetne előre dolgozni,mert kétféle torta is lesz,meg még talán másik süti is,és nem tudom,ezeket megcsinálhatnám-e előre?
Üdv:Kriszti
Szia!
Nyugodtan elkészítheted őket előre, ezek a kekszek zárt dobozban tárolva sokáig eltarthatóak.
Szia milyen méretű cső van a habzsákon könnyen lehet formázni.
Szia!
Nagy méretű csövet használtam. Kicsit igénybe veszi a csuklót, mire kinyomjuk a a kekszeket, de nem lehet lágyabbra hagyni a tésztát, mert akkor sütés közben nem tartja meg a formáját.
Szia! Ebből az adagból hány darab keksz lesz körülbelül?
Anna, öt éve sütöttem ezt a kekszet, fogalmam sincs hány darab volt. 30 dkg lisztből szerintem egy normál adag lesz.
A habzsák nem bírta, úgyhogy kézzel formált karikák lettek, de az íze isteni!
Szia! Ezt a masszát lehetne használni akár kekszkinyomóhoz is? Vagy ahhoz túl kemény?
Elég kemény tészta, nem igazán lehet kekszkinyomóhoz használni.
Megjegyzés küldése