Az új kenyér ünnepére.
Hozzávalók
30 dkg
finomliszt
20 dkg
teljes kiőrlésű rozsliszt
2 ½
kávéskanál só
1 kávéskanál
cukor
1 ½ evőkanál
olaj
3 dkg friss
élesztő
3-3,5 dl
langyos víz
Az élesztőt
kevés langyos vízben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba
mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és kelt tésztát dagasztunk.
Egy 18-20 cm
átmérőjű vesszőkosár belsejét liszttel megszórjuk, és beletesszük a kissé
kilapított tésztagombócot úgy, hogy a szebbik, gyűrődésmentes oldala kerüljön
alulra (később ez lesz a kenyér teteje).
Nagyobb
méretű konyharuhával alul-felül befedjük, hogy ne száradjon ki a tészta, és
duplájára kelesztjük.
A sütőt 180
fokra melegítjük. A megkelt tésztát kilisztezett jénai edénybe borítjuk és
40-50 perc alatt megsütjük.
3 megjegyzés:
Hmmmm nagyon nagyon guszta! :)
Köszönöm szépen!
Többször elkészítettem, mindig remek lett. Köszönöm szépen. ☺️
Megjegyzés küldése