Egy nagy klasszikus a fagylaltok világából.
Hozzávalók
4 dl tejszín
3 dl tej
50 ml rum
7 dkg
mazsola
2 evőkanál
sárgabaracklekvár
3-4 evőkanál
cukor
csipet só
kevés
céklapor a színezéshez (elmaradhat)
Felforrósítjuk
a rumot, beleszórjuk és legalább félórát áztatjuk benne a mazsolát.
A többi
hozzávalót tálba mérjük, hozzáadjuk a rumos mazsolát és botmixerrel
összedolgozzuk.
Alaposan
behűtjük a fagylaltalapot, majd fagylaltgépben előírás szerint elkészítjük.
4 megjegyzés:
Imádom! Csak azt tudnám miért ezt a színt kapta anno?
Ezt én sem értettem soha, hiszen valójában a puncsfagylalt alapból nem rózsaszín:-)
Finom lehet!:-) Az is tetszik, hogy nincs tojás benne.
A színére lehet megoldás: előfordulhat, hogy eredetileg nem sárgabarack lekvárral készítették, hanem valamilyen más, piros színű bogyós gyümölcsét keverték hozzá ;).
Megjegyzés küldése