2013. június 1.

Eperhab




Amíg tart a hazai eper szezonja, érdemes kipróbálni ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető eperhabot.


Hozzávalók 6 pohárhoz

60 dkg eper
3 dl tejszín
2 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
citromfűlevél

Az eperből kiválasztunk 6 szép szemet, ezt félretesszük a díszítéshez.
A többi gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk. Az egyik felét kisebb darabokra vágjuk, a másik felét a cukorral és a vaníliával pürésítjük (botmixer).
A tejszínhabból közepesen kemény habot verünk, hozzáadjuk a tejfölt és az eperpüré kétharmad részét, majd a habverővel egyneművé keverjük.
A poharak aljába két evőkanálnyi eperhabot teszünk, egyenlően elosztva rászórjuk a darabokra vágott gyümölcsöt, és meglocsoljuk eperpürével.
Újra habréteg következik, majd a tetejére a maradék eperpüré kerül.
A félretett eperszemekkel és citromfűlevéllel díszítjük.
Behűtve kínáljuk.

1 megjegyzés: