2013. június 18.

Mentás csokoládéfagylalt




Hűsítő mentás csokifagyi a meleg napokra.

Hozzávalók
2 dl tejszín
3 dl tej
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál kakaópor
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
2-3 evőkanál mentaszirup
mentalevelek

A tejszínt, a tejet, a kakaóport és az étcsokoládét addig melegítjük, amíg a csokoládé el nem olvad.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával fehéredésig verjük. A forró alapból keveset hozzáadunk, összedolgozzuk , majd az egészet visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. (Ne forraljuk fel!)
Az így elkészült fagylaltalapot hűtőben legalább 4-5 órán át hűtjük, ezután fagylaltgépben előírás szerint elkészítjük.
Mentasziruppal és mentalevelekkel kínáljuk.
A mentaszirupot magunk is elkészíthetjük, a leírás itt található.



Nincsenek megjegyzések: