Nagyon szeretjük a madártejet, a normál változat mellett az évszaknak megfelelően készült már nyáron epres, ősszel pedig karamellás ízben is.
A tél jegyében most egy csokoládésat hoztam naranccsal és fahéjjal.
Hozzávalók
1 l tej
20 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál kakaópor
10 dkg cukor
5 tojássárgája
2 csapott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz
5 tojásfehérje
1 teáskanál cukor
pár csepp citromlé
csipet só
A tetejére
reszelt narancshéj
fahéj
A tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport 1 dl tejjel habosra keverjük. A maradék tejet a csokoládéval felforrósítjuk, belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat.
A tojásfehérjéből a cukorral, a sóval és a citromlével kemény habot verünk. Lábosban vizet forralunk, majd levesszük a lángot annyira, hogy csak gyöngyözzön, ne zubogjon a víz.
Evőkanálnyi mennyiségű habgaluskákat szaggatunk bele, amelyek mindkét oldalát fél-fél percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük őket.
Tálba öntjük a csokoládés krémet, ráhalmozzuk a "habmadárkákat", végül kevés narancshéjat reszelünk rá és megszórjuk pici fahéjjal.
Ezt a desszertet általában jól behűtve fogyasztjuk, de most javaslom, hogy kóstoljuk meg melegen is, a csokis változat úgy is nagyon finom.
8 megjegyzés:
A férjem kedvence a madártej ezt muszáj lesz kipróbálnom :)
Ha szereti a csokoládét, ez nagyon fog neki ízleni:-)
Sosem hallottam még csokisról. Biztos nagyon finom!
Egyszerűen csak klassz recept! Köszönöm! :))
Krisz, próbáld ki, érdemes:-)
Yoli, én köszönöm :-))
Nagy csoki és madártej imádó a család, a kettő együtt... Hmmm... biztos el lesznek ájulva!!! Ma kipróbálom! :)
Melinda
A liszt helyett ajalanam a csoki pudingot,,
Köszönöm, de inkább maradok a valódi csokoládé-liszt kombinációnál.
Megjegyzés küldése