Gyerekkori kedvenc ez a selymesen lágy, habos édesség, nagyon gyakran készül nálunk.
Nyáridőben érdemes kipróbálni az epres változatot is.
Hozzávalók
1 liter tej
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál vaníliakivonat
A habhoz
5 tojásfehérje
1 kávéskanál citromlé
1 teáskanál cukor
egy csipet só
A tojássárgáját és a cukrot habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citromlével. Felforralunk 3 dl tejet, takarékra állítjuk a lángot, és evőkanálnyi adagokat szaggatunk a tejbe a habból, amelyet mindkét oldalán egy-egy percig főzünk, majd szűrőkanállal kiszedjük.
Nagyobb lábasba szűrjük a visszamaradt tejet, hozzáöntjük a maradék hideg tejet és felforraljuk.
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, belecsurgatjuk a tojássárgás keveréket, és besűrítjük, vigyázva, hogy ne forraljuk fel.
Langyosra hűtjük a madártejet, és tetejére halmozzuk a habgaluskákat.
9 megjegyzés:
Itt is csak megerősített a gondolat: Mennyei kényeztetés:)))
Maradt esetleg még egy pohárkával? :) Annyira guszta!
Egyik gyerekkori deszertem, amit anyukám nagyon finoman szokta késziteni!
Gyönyörü a pohárba, és remek recept:DDD
isteni jól néz ki :) hány pohárra elegendő a recept? :)
Olyan szépen szervíroztad, hogy kedvet kap az ember hozzá.:)Megyek az epreset is megkukkantom.
Nagyon guszta, épp a hét végén készülök én is megfejni a madarakat :D
Babette, itt is írom, teljesen egyetértek:-)
Hankka, az kizárt, hogy madártejből nálunk 15 percen belül akár egy csepp is marad:-))
Elisabeth, köszönöm!
Nóra, 1 liter tejből készült, 5-6 pohárnyi biztosan kijön belőle.
Nelli, köszönöm. Az epres is nagyon finom ám:-)
Tündi, köszönöm!
Este ilyen nyalánkságot nézegetni!? Kár, hogy nincs itt előttem...
Köszönöm a választ,ma este biztos megcsinálom :)
Megjegyzés küldése