2011. október 31.

Borban párolt körte





Hozzávalók

6 érett körte
5 dl vörös bor
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
½ kávéskanál fahéj
pár darab szegfűszeg


A körtéket meghámozzuk, az alsó részükről levágunk egy vékony szeletet, a szárukat meghagyjuk. Magasabb falú lábosba mérjük a bort, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, szegfűszeget, és beleállítjuk a körtéket. Felforraljuk, majd forrástól számított 30-40 percig lefedve, lassú tűzön pároljuk. A párolás ideje körtefajtánként változó lehet.
Ha megpuhultak, tálra szedjük a körtéket és ha langyosra hűltek, tálaljuk.
A főzőlé gyümölcsleveshez felhasználható.

6 megjegyzés:

Hankka írta...

Guszta, és mivel nálunk a fiúk nagyon szeretik a körtét, meglepem majd őket vele! Mentettem!

Petra írta...

Látványos és finom, tetszik. :)

Túry Amália írta...

nagyon jól néz ki! már hónapok óta tervezek én is ilyet készíteni. majd jövőre ha újra ihatok alkoholt :))) most kismanó fontosabb :)

Citromhab írta...

Hakka, Petra, köszönöm.

Colors, a főzés során az alkohol teljesen elpárolog, emiatt nem kell lemondanod róla:-)

Roza írta...

Egyszerűen csodás, ahogy kinéz!:)

Bianka írta...

Hű de guszta és finom