Végéhez közeledik az őszibarack szezon, de a késői fajták még jelen vannak a piacokon.
Szerintem ebben az időszakban a legzamatosabb ez a gyümölcs, a legfinomabb dzsemek, befőttek, desszertek, sütemények most készíthetők belőle. Érdemes kihasználni, hogy még friss barackkal dolgozhatunk, később már úgyis csak a befőtt vagy a konzerv marad.
Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez
A tésztához
3 tojás
6 dkg olvasztott vaj
25 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
3 dl tej
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A tetejére
80 dkg őszibarack
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
5 dkg szeletelt mandula
A barackokat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukorral és a vaníliával óvatosan összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd belekeverjük a vajat és a kakaót.
Hozzáadjuk a tejet és végül a sütőporos lisztet.
Csomómentesre keverjük és vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
A tetejét kirakjuk a barackszeletekkel, megszórjuk mandulával és 180 fokra melegített sütőben 40-50 percig sütjük.
Langyosan szeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.
6 megjegyzés:
Jaj, de gyönyörű! :)))
Mostanában egy nagyon hasonló sütit készítettem. Olyan nagyon finom volt, de ezen is úgy látszódik. :-) Nagyon ízlett nekem is a barack-pirított mandula páros.
Különlegesen szép lett a süteményed! Az hogy finom abban biztos vagyok !
Isteni finom
Petra, köszönöm.
Eszter, a mandula-barack párosítás tényleg nagyon finom:-)
Éva, Bianka, köszönöm.
Jó ötlet a barack és mandula duó!
Megjegyzés küldése