Miután rászántam magam, hogy elkészítsem, rájöttem, nem véletlenül volt Erzsébet királyné (Sissi) egyik kedvenc csemegéje a kandírozott ibolya...
Hozzávalók
1 tojásfehérje
vaníliás cukor
Az ibolyákat hosszú szárral gyűjtjük be megbízható, vegyszer- és kipufogógáz mentes területről.
A tojásfehérjét felverjük, majd egy ecset segítségével bekenjük a szirmokat elől és hátul is.
Egyszerűbb, ha bemártjuk a virágot, majd a felesleget az ecset segítségével eltávolítjuk.
Vaníliás cukorba hempergetjük és sütőpapírra rakosgatjuk őket száradni.
24 óra elteltével a szárakat lecsippentjük, további egy napot szárítjuk, majd üvegekbe töltjük.
Sütemények, desszertek díszítésére kiválóan alkalmas, illetve önállóan is fogyasztható, hiszen az ibolya egy sokoldalúan használható gyógynövény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése