Hozzávalók 4 személyre
2 kg őzlábgomba (csak a kalap jó, a tönk nem)
1 nagy vöröshagyma
fél dl olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
csilipaprika (elmaradhat)
só
1 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő
A gombát kézzel aránylag nagyobb darabokra tépkedjük.
Az olajat felforrósítjuk és aranyszínűre pirítjuk rajta a kockára vágott hagymát. Rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük kevés vízzel.
Hozzáadjuk a gombát, sózzuk és lassú tűzön, időnként átkeverve 20-25 percig rotyogtatjuk.
A tejszínben elkeverjük a keményítőt és a pörkölthöz adjuk. Őrölt borssal és csilivel ízesítjük, végül az egészet összaforraljuk.
Főtt tésztával, galuskával vagy rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése