Hozzávalók 18 cm-es tortaformához
A piskótához
3 tojás
4 dkg cukor
4 dkg liszt
3 evőkanál olaj
3 g sütőpor
A krémhez
25 dkg mascarpone
20 dkg eper
4-5 evőkanál cukor
3,5 dl tejszín
A díszítéshez
5 dkg csokoládé
1 teáskanál olaj
2 fagylalt tölcsér
eper
áfonya
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, majd a masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk.
180 fokos sütőben, laponként 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémhez az epret a cukorral botmixer segítségével pépesítjük. Kikeverjük a mascarponéval, majd a összeforgatjuk a keményre vert tejszínhabbal.
A már kihűlt piskótalapokat megtöltjük a krémmel, majd a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
Jól behűtjük.
A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk és a tortára kanalazzuk úgy, hogy lecsurogjon az oldalán. Erre fektetjük az egyik - előzőleg gyümölccsel megtöltött - tölcsért.
A másik tölcsért is elhelyezzük a tortán, majd a maradék gyümölccsel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése