2017. szeptember 6.

Szilva csatni (chutney)




Indiai eredetű, gyümölcsökből és/vagy zöldségekből készülő édes, de egyben csípős ételféleség, amely hasonlít egy erősen fűszerezett szószhoz.
Elsősorban húsok remek kísérője, de bevallom én csak úgy magában is nagyon szeretem kanalazgatni.


Hozzávalók 4 személyre

1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb lila hagyma
2 evőkanál barna cukor
50 dkg érett szilva (magozva mérve)
1 evőkanál mazsola
késhegynyi só
2-3 cm-es friss gyömbér
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
őrölt ánizs
őrölt fekete bors
csilipaprika
2 evőkanál balzsamecet

A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a szilvát, a mazsolát, a cukrot és a sót. Belereszeljük a gyömbért, ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel és lassú tűzön, időnként átkeverve addig rotyogtatjuk, amíg dzsemszerű állagot nem kapunk (15-20 perc).
Ekkor hozzáöntjük a balzsamecetet és pár percig még főzzük.



1 megjegyzés:

annalíz írta...

Most nézem, mindenem van itthon hozzá...úgyhogy köszönöm, és vittem !