Könnyű, nyári desszert a forró napokra.
Hozzávalók 6 pohárhoz
10 dkg rizs
1 csomag kókuszos pudingpor
2 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál cukor
csipetnyi só
1 dkg vaj
1 dl víz
8 dl tej
50 dkg őszibarack
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál citromlé
Az őszibarackot meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a cukrokkal, lazán összeforgatjuk és félretesszük.
A vajat megolvasztjuk és a rizst kicsit megfuttatjuk rajta. Felöntjük a vízzel és lassú tűzön, időnként átkeverve addig főzzük, amíg teljesen magába nem szívja a folyadékot.
Két részletben hozzáöntünk 3 dl tejet és ugyanúgy járunk el, mint a víz esetében,azaz most is addig főzzük, amíg a tej is szinte teljesen el nem tűnik a lábosból.
1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a kókuszreszeléket, a maradék 4 dl-t pedig a rizshez adjuk. Ha már majdnem forr, beleöntjük a pudingporos részt is és kevergetve besűrítjük.
A rizspudingot poharakba mérjük, langyosra hűtjük. Tálalás előtt tetejére halmozzuk az őszibarackot és mentalevéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése