2016. december 4.

Túró Rudi torta

 




Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

A piskótalaphoz
2 tojás
7 dkg cukor
2 evőkanál olaj
7 dkg liszt
1 dkg kakaópor
késhegynyi sütőpor

A töltelékhez
75 dkg túró
20 dkg tejföl
25 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kisebb citrom reszelt héja és leve
10 g zselatin
fél dl víz
2 dl tejszín

A tetejére
15 dkg csokoládé (itt 7,5 dkg ét- és 7,5 dkg tejcsokoládé)
3 evőkanál olaj

A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma aljába sütőpapírt terítünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a kakaót és a sütőport, majd a masszát a formába simítjuk és 10-12 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a tejszínből kemény habot verünk. A zselatint hideg vízben feloldjuk és felmelegítjük (ne forraljuk fel!).
A többi hozzávalót tálba mérjük és kikeverjük, végül a zselatint és a tejszínhabot is beleforgatjuk.
A piskótalapot tortatálra helyezzük és körbevesszük a tortagyűrűvel.
A krémet a tetejére kanalazzuk, elsimítjuk és jól behűtjük.
Ha megdermedt a túrókrém, eltávolítjuk a tortagyűrűt. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a torta tetejét bevonjuk vele.

Nincsenek megjegyzések: