2016. december 22.

Kávés marcipánkocka






Egy igazán ünnepi édesség marcipánból kávéval és csokoládéval.

Hozzávalók

A fehér marcipánhoz
10 dkg finomra őrölt mandula
10 dkg porcukor
25 ml víz
pár csepp színtelen mandulaaroma

A kávés marcipánhoz
10 dkg finomra őrölt mandula
10 dkg porcukor
1 kávéskanál instant kávé
25 ml víz

A bevonáshoz
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj

A fehér marcipánhoz a  vízből és a porcukorból szirupot főzünk, amit a mandulához adunk.
Néhány csepp színtelen mandulaaromával ízesítjük és masszát gyúrunk belőle.
A kávés marcipán esetén ugyanígy járunk el. (Az instant kávéport feloldjuk a szirupban.)
Sütőpapíron mindkettőből fél-fél cm magas négyzetet nyújtunk, egymásra helyezzük, két egyenlő részre vágjuk és ezt is egymás tetejére tesszük. Finoman megnyomkodjuk, hogy összetapadjanak, majd felkockázzuk.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a marcipánkockákat bevonjuk vele.

2 megjegyzés:

Thrini írta...

Szia,
hány db lesz ebből az adagból?

Köszi

Citromhab írta...

Szia!
Nekem 20, elég nagy méretű kocka lett belőle.