2016. október 9.

Gesztenyés mini muffin






Duplán gesztenyés, falatnyi muffinok.


Hozzávalók 24 darabhoz

A tésztához
10 dkg csokoládé
6 dkg vaj
3 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum
3 tojás
10 dkg gesztenyepüré
10 dkg liszt
7 g sütőpor

A tetejére
2 dl tejszín
gesztenyepüré

A muffinsütő mélyedéseiibe 2-2 kisebb muffinpapírt helyezünk, a sütőt 200 fokra melegítjük.
A csokoládét a vajjal megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrokat, a rumot, a tojásokat és a gesztenyepürét. Elektromos habverővel jól összedolgozzuk az egészet.
Végül beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet is és csomómentesre keverjük a masszát.
Egyenlően elosztjuk a tésztát a formában és 8-10 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, habzsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a muffinok tetejére.
Gesztenyepürével díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: